Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta och spelarna tackar de tillresta fansen på Carrow Road.

Arteta: "En riktigt bra dag"

sön 26 dec 2021 kl 19:26

5-0. Arsenal vann igen. Mikel Arteta var glad igen. - En riktigt bra dag, säger Arsenaltränaren.

Efter den tunga inledningen på december har Arsenal fullständigt gått på knock den senaste tiden. Det började med 3-0 hemma mot Southampton. Fem raka segrar och 19-2 i målskillnad i senare kunde Mikel Arteta jubla efter igen efter 5-0 på Carrow Road i Norwich.
- Jag är riktigt glad. Det är inte lätt att vinna på bortaplan i den här ligan. Sättet som vi spelade, hur dominanta vi var från start och kvaliteten vi visade genom matchen. Det var riktigt imponerande idag, säger spanjoren.

Bukayo Saka gjorde två nya mål. Arteta hade bara bra saker att säga om den 20-årige engelsmannen som nu gjort sex mål den här säsongen.
- Både individuellt och kollektivt hade vi stora prestationer idag. Du vinner inte med 5-0 på bortaplan om du inte har det. Jag är riktigt glad över alla pojkarna.

Var dagens prestation ett bra exempel på hur mycket bättre laget blivit?
- Ja, troligen. Den riktning som laget tar, hur vi växer och förstår varandra bättre. De har varit några månader ihop nu. Den enigheten som vi visar upp generellt och supporten som vi får på varje arena från våra supportrar hänger väldigt mycket ihop med vad hur vi kan spela. Jag är väldigt nöjd med det också, säger Arteta.