Medlemmar: 5799 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Auba har redan joinat Gabons landslag - något Mikel Arteta tyckte va helt rätt.

Arteta om att släppa Auba tidigare

fre 31 dec 2021 kl 15:39

De andra Afconspelarna är kvar i London. Inte Pierre-Emerick Aubameyang. Nu förklarar Arsenaltränaren varför man släppte sin petade anfallare tidigare.

Slutet på 2021 har inte varit några glansdagar för Pierre-Emerick Aubameyang. Först kom han för sent hem från en utlandsresa och blev petad från laget. Sen blev han av med kaptensbindeln.
Och har inte lirat sedan dess.

När klubbens andra Afconspelare, Thomas Partey, Mohamed Eleneny och Nicolas Pepe, är kvar i London så att de kan vara med i mötet med Manchester City imorgon har Auba redan lämnat för att ansluta till Gabons landslag.
På dagens presskonferens förklarade Mikel Arteta varför.
- Vi fick ett brev från deras landslag där de bad om tillåtelse att få spelaren och han skulle ändå inte vara med idag så för hans fitness lät vi honom åka. Det var det rätta att göra.

Hur situationen kommer vara när Auba kommer tillbaka från Kamerun där Afcon avgörs kunde inte Mikel Arteta svara på.
- Han behöver fokusera på landslaget. Vi hade diskussion att det var bästa sättet att göra det på. Jag har tidigare sagt att vi kommer att ta dem match för match (hans situation).

Aubameyang har inte spelat för Arsenal sedan 6 december när laget föll mot Everton. Efter det har Artetas gäng fem raka segrar.