Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Grealish har inte hittat rätt ännu men Petter Landén är säker på att det kommer.

"Världen kommer vara hans ostron"

lör 1 jan 2022 kl 03:21

I årets första Motståndarkollen hejdade vi SportExpressen-journalisten, Kick and Rush-poddaren och Manchester City supportern Petter Landén i nyårsförberedelserna för att kolla läget runt Etihad Stadium.

Ni leder ligan med åtta poäng ned till Chelsea på andraplatsen när vi kliver in i 2022, är Premier League säsongen 2021/2022 redan avgjord?
– Om man är tysk och lite gnälligt lagd kan det te sig så. Och visst, det ska sägas att City satt sig i en väldigt bra position för att ta hem titeln i år igen. Men det känns lite bisarrt att säga att allt är klart när det är 18 omgångar kvar. City kan ju också råka ut för coronakaos, skador på nyckelspelare och dessutom göra plattmatcher som de gjorde mot Crystal Palace till exempel. Visst, Liverpool kan inte bränna chanser som de gjorde mot Leicester i flera matcher om de vill hinna ikapp. Men slut är det inte än.

På de fyra senaste matcherna har ni gjort 18 mål och det är inte många lag i ligan som rår på er just nu, hur ser du på den här säsongen nu när vi är halvvägs? Är allt utom en ligatitel ett misslyckande? 
– Jag tror samtliga Cityfans kan leva med en tappad ligatitel om vi tar hem CL, men annars är det ju titelkrav just nu, ja. Pep har en av världens bästa och dyraste trupper, då ska man nå framgång (looking at you Manchester United).

Grealish var kanske sommarens mest uppmärksammade värvning och nyligen missade han en match på grund av disciplinära problem, hur skulle du utvärdera hans första halvår i klubben?
– Jag tyckte han började strålande, för att sen bli mer och mer anonym. Nyligen har han varit direkt svag och festandet hjälper ju inte. Jag är däremot övertygad om att Pep har en tydlig plan för Grealish och att han just nu skolas in på allvar. Det ser tråkigt och stabbigt ut nu, men när allt släpper (om nån månad eller i början på nästa säsong) kommer världen vara hans ostron.

Vad snackas det om kring Etihad Stadium och bland Man City-supportrarna just nu?
– Vilka otroliga gnällrövar Tuchel och Klopp är. Ja, absolut, City har enorma resurser och det finns ekonomisk doping bakom. Men sluta låtsas som att ni själva basar över någon helgonorganisation som inte har ett rött korvöre att spendera. City är skurkar, definitivt. Vi behöver inte låtsas om något annat. Men sluta låtsas att det är synd om er.

Som motståndarsupporter, hur är din syn på Arsenal?
– Jag personligen har alltid tyckt om Arsenal (det är ett typ av tredjelag bakom City och WBA (pappas lag) som jag ofta vill att det ska gå bra för). Det är lätt att tycka om den nya unga generationen som har blivit central i lagbygget. Sen om Arteta är rätt man att göra dem till world beaters... det låter jag vara osagt.

Vilken Arsenalspelare vill du se i Manchester City och varför?
– Det skulle vara lätt att svara Saka här, men jag är sjukt svag för Martinelli alltså. Nästan lite bortglömd ett tag på grund av sina skadeproblem. Men han har något alldeles extra och har en direkthet jag saknar i City. Skulle gärna se honom i ljusblått.

Vilken Cityspelare bör vi hålla extra koll på?
– Rodri! Den överlägset bäste mittfältaren som värvats till Premier League från Atletico Madrid de senaste åren.

Hur slutar matchen?
– 4-2 till City. Arsenal kan anfalla, men City kan det bättre.