Medlemmar: 4729 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ödegaard, Gabriel och de andra Arsenalspelarna är inte nöjda med Stuart Attwell.

Ödegaard: "Tre situationer som går emot oss"

lör 1 jan 2022 kl 17:27

Arsenal spelade bra men kammade noll mot Manchester City. Martin Ödegaard tyckte dessutom att han skulle haft en straff. - Jag tar bollen först. Det är min känsla. Sen sparkar han på mitt ben. Det är min åsikt, säger han.

Arsenal gjorde en lysande första knapp timme mot Manchester City. The Gunners ledde efter Bukayo Sakas fina balja. Men så på ett par minuter vände allt. Gästerna fick den VAR-straff Arsenal inte fick.
Och sedan åkte Gabriel ut.
På stopptid avgjorde Rodri och City vann med 2-1.
- Känslan är såklart inte bra. Jag tycker att vi gjorde en fantastisk match. Vi lyckades spela vårt spel och satte dem under press, skapade massor med bra situationer och gjorde första målet. Jag kände att vi kontrollerade matchen ganska bra. Sen kommer tre situationer som går emot oss. Det är så klart tufft att ta. Men vi gjorde en bra insats och allt vi kunde, säger Martin Ödegaard till BeIn Sports efter matchen.

Redan efter elva minuter ville norrmannen ha straff. Stuart Attwell friade och VAR gjorde likadant.
- Jag tar bollen först. Det är min känsla. Sen sparkar han på mitt ben. Det är min åsikt, säger Ödegaard.
I den 57:e minuten var det omvända roller. Nu var det Xhaka som var på Bernardo Silva, som ramla. Attwell viftade först bort det hela. VAR kollade och domaren sprang till skärmen och ändrade sig.
- Det är en väldigt billig straff. Det syns tydligt på reprisen att han ramlar och sedan tar Granit tag i hans tröja. Men då är han redan på väg ner. Domaren stod precis bredvid och sa att det inte var någon straff och att han hade sett det tydligt. Det ser alltid värre ut på tv. Men för mig är den väldigt soft. Det är frustrerande, säger norrmannen.

Om Gabriel två gula kort och utvisningen som kom bara två minuter efter kvitteringen säger Ödegaard:
- Jag vill inte säga så mycket om det. Efter straffen var det mycket känslor och det är väldigt enkelt att ge ett andra gult så där. Det första är väldigt enkelt också så jag vill inte säga alltför mycket, men det är självklart frustrerande.

Trots förlusten hyllades Arsenal för sin insats. Ödegaard, som blev utbytt i den 63:e minuten, håller med om att The Gunners kommit närmare Manchester City sedan 0-5-förlusten i början av säsongen.
- Om man ser den utveckling vi haft efter vår första match mot dem den här säsongen till nu så är det stort. Vi är väldigt nära att vara på deras nivå och det visade i många situationer idag. Med elva spelare kontrollerade vi matchen och ledde. Även med tio spelare försvarade vi oss bra och de skapade inte speciellt mycket innan den sista chansen och målet. Vi behöver ta med oss de bra sakerna och gå vidare.