Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ainsley kommer inom kort presenteras som Romaspelare.

Arteta: "Vi bestämde oss för att släppa honom"

fre 7 jan 2022 kl 18:08

Ainsley Maitland-Niles har landat i Rom och kommer snart vara en Romaspelare. På dagens presskonferens berättade Mikel Arteta om varför man släpper 24-åringen på lån.

Redan i somras ville Ainsley Maitland-Niles lämna Arsenal och var ute på sociala medier och vevade och undrade varför klubben inte bara släpper honom så att han kan få spela fotboll.
Everton var intresserade.
Men någon flytt blev inte.

Det kommer det att bli nu. Mittfältaren har lämnat London och landat i Rom för att skriva på sitt låneavtal med Roma och på dagens presskonferens inför söndagens FA-cupmöte mellan Nottingham Forest och Arsenal berättade Mikel Arteta om varför man beslutat sig för att låna ut 24-åringen.
- Ainsley kom till mig och förklarade varför han tycket att det var det bästa för honom i hans karriär just nu. Han tyckte att flytta till Roma och jobba med José (Mourinho) var ett bra alternativ. Vi hade redan haft den här diskussion under sommaren då bestämde vi oss för att behålla honom i klubben för att se hur läget var i december. Men med de minuter han spelat så är han berättigad till den här möjligheten. Och när en spelare känner att han har starka argument, som han har är det svårt att bortse från det. Så vi bestämde oss för att släppa honom och vi önskar honom lycka till.

Med både Mohamed Elneny och Thomas Partey på Afrikanska mästerskapet så kryllar det inte av centrala mittfältare i truppen. Speciellt inte när nu även AMN försvinner.
- Vi har tunt med spelare just nu, men det kan inte vara ett argument för att behålla en spelare, en spelare som kommit fram och utvecklats i vår akademi och som haft tålamod många gånger för att kunna förverkliga sin dröm. Han var väldigt rakt på mot mig. Jag förstod situationen och det är en bra möjlighet. Självklart kommer vi titta på möjligheter (att förstärka) för vi är väldigt tunna där.