Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nu är det klart. AMN lånas ut till Roma.

Maitland-Niles klar för spel i Roma

lör 8 jan 2022 kl 16:10

Övergången är bekräftad och klar. Aisnley Maitland-Niles lånas ut till Roma resten av säsongen.

Han har tidigare varit utlånad till Ipswich Town och West Bromwich Albion. Nu kan Ainsley Maitland-Niles sätta upp en tredje klubb på det kontot. För idag blev det klart att 24-åringen går till Roma resten av säsongen.
Arsenal har bekräftat att lånet är klart.

Mikel Arteta sa så här om att The Gunners släpper AMN till Italien igår på sin presskonferens:
- Ainsley kom till mig och förklarade varför han tycket att det var det bästa för honom i hans karriär just nu. Han tyckte att flytta till Roma och jobba med José (Mourinho) var ett bra alternativ. Vi hade redan haft den här diskussion under sommaren då bestämde vi oss för att behålla honom i klubben för att se hur läget var i december. Men med de minuter han spelat så är han berättigad till den här möjligheten. Och när en spelare känner att han har starka argument, som han har är det svårt att bortse från det. Så vi bestämde oss för att släppa honom och vi önskar honom lycka till.