Medlemmar: 8708 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta var inte nöjd över insatsen på City Ground.

Arteta: "Vi var inte tillräckligt bra"

sön 9 jan 2022 kl 21:48

Nottingham Forest gjorde enda målet. Arsenal är ute ur FA-cupen. - Vi var inte tillräckligt bra och är ute ur turneringen vilket är en besvikelse, säger Mikel Arteta.

Han fick pussla ihop det som fanns tillgängligt inför mötet med Nottingham Forest. Fyra spelare är på Afcon, Emile Smith Rowe och Takehiro Tomiyasu skadade, Granit Xhaka och Folarin Balogun med Covid-19 och Gabriel avstängd.
Och med mycket matcher i december ville han tydligt ge de med lite speltid chansen.
De tog den absolut inte.

Nuno Tavares var så klen i inledningen av matchen att Mikel Arteta bytte ut honom efter 34 minuter. Portugisen visade tydligt vad han tyckte om det när han ersattes av Kieran Tierney.
Av ITV fick spanjoren frågan om det summerade hans frustration i den första halvleken.
- Nej, det är ett beslut du behöver göra i vissa lägen för att försöka förbättra lagets prestation. Det är vad jag gjorde.

Det var 0-0 i paus, men inte mycket blev bättre i den andra halvleken. Med sju minuter kvar av matchen ville Albert Sambi Lokonga ha frispark för hands på mittplan, men domare Craig Pawson blåste inte och Forest kunde kontra in 1-0 när Ryan Yates hittade inhopparen Lewis Grabban i boxen.
Arsenal forcering för en kvittering var i princip obefintlig.
- Dom vann, de gjorde ett mål, vi gjorde det inte. Vi var inte tillräckligt bra och är ute ur turneringen vilket är en besvikelse. Vi får be om ursäkt för det.
Vad saknades?
- Drivet, kvalitet, övertygelsen, det var för många misstag, för många bollar vi gav bort i farliga ytor och den där kapaciteten att mentalt ta oss an matchen, eller förändra den. Vi hade det inte.
- Vi hade nio spelare borta, det är en stor förklaring. Jag vill inte använda det som en ursäkt. Det laget som jag ställer upp med förväntar jag mig att de spelar bättre och tävlar bättre än vad de gjorde idag. Gör du inte det i den här cupen mot vilket motstånd som helst är du ute.