Medlemmar: 8905 st.
Visa menyn

Foto: Arsenal.com

Nytt konktrakt för Leah Williamson.

Nytt kontrakt för Leah Williamson

ons 12 jan 2022 kl 15:02

Under onsdagseftermiddagen bekräftade Arsenal att Leah Williamson har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben, en viktig pusselbit i Jonas Eidevalls truppbygge.

Leah Williamson skrev på en kontraktsförlängning på ett år med klubben i maj månad men nu har hon alltså förlängt ytterligare med Arsenal Women. Den förra konktraktsförlängningen skedde efter att Williamson fått en försäkran från klubben om att man var villig att satsa och sedan dess har Arsenal adderat stjärnor som Nikita Parris, Frida Maanum och Tobin Heath till truppen. Nu väljer alltså 24-åringen att förlänga ytterligare men exakt längd på kontraktet är ännu inte kommunicerat från klubben.

Leah kom till Arsenal redan som 9-åring och gjorde sin A-lagsdebut 2014. Sedan dess har hon spelat 179 matcher och gjort 13 mål och vunnit en ligatitel, två FA Cuper och två ligacuper. Hon har även gjort 24 matcher för det engelska landslaget.

– Det är en dröm som slår in, sa Leah själv till Arsenal.com i samband med nyheten. Det var som en dröm första gången jag skrev på för den här klubben och den känslan har inte förändrats. Jag är lika tacksam som alltid att jag får göra det jag gör - här hemma - och jag är väldigt stolt över att få fortsätta representera min familj, spela för Arsenal och bära det här klubbmärket.

Jonas Eidevall, som sedan i somras tränar Arsenal Women, sa såhär till klubbmedia om det nya kontraktet:

– Det är fantastiska nyheter att Leah har skrivit på ett nytt kontrakt. Hon är inte bara en viktig spelare för oss just nu, hon är också en viktig pusselbit för framtiden - en spelare för oss att bygga laget runt och som kan visa för alla unga tjejer i vår akademi hur långt man kan komma med hårt arbete, dedikation och passion. Jag vet att Leah har en speciell relation till våra supportrar - det är så viktigt för supportrarna att identifiera sig med spelarna och det kan de verkligen göra med Leah.