Medlemmar: 8077 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Auba, som jagas av Al Naser, är tillbaka i London.

Al Naser vill låna Auba - som är tillbaka i London

ons 19 jan 2022 kl 16:26

Det blev inget Afcon för Pierre-Emerick Aubameyang. Anfallaren är nu tillbaka i London. Samtidigt kommer rykten om att saudiarabiska Al Naser vill låna 32-åringen.

På dagens presskonferens berättade Mikel Arteta att Pierre-Emerick Aubameyang är tillbaka i London igen. Anfallaren fick Covid-19 när han kom till Kamerun, där mästerskapet spelas, och efter självisoleringstid var han redo för spel.
Men då upptäcktes något fel på hans hjärta.
Och det blev inget spel.
Häromdagen meddelade Gabons landslagsledning att Auba inte skulle spela något i mästerskapet och att han skulle tillbaka till London för ytterligare tester.

Där är vi nu och Arteta sade så här om läget:
- Han är i London och går igenom några undersökningar, eftersom vi inte har fått någon klarhet från Gabons landslag om anledningarna till varför han kom tillbaka så är det vår skyldighet att se till att han medicinskt sett är säker.
- Han mår bra och har inte några problem relaterade till det.

Samtidigt rapporterar James Benge att saudiarabiska Al Naser lagt ett bud på Auba. Det ska handla om ett lån resten av den här säsongen och sedan ett obligatoriskt köp för 8 miljoner Euro. Arsenal ska ännu inte svarat på budet, men enligt Benge så ska Edu och klubbens chefer vara redo att släppa anfallaren efter den senaste tidens strul utanför planen.
Det var i december som Auba petades och fråntogs kaptensbindeln. Senast han spelade för Arsenal var mot Everton den 6 december.