Medlemmar: 4951 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta verkar inte vara så sugen på att ta med Auba till Dubai.

Inget Dubailäger för Aubameyang

ons 26 jan 2022 kl 13:56

Det blir som förväntat. Pierre-Emerick Aubameyang får stanna hemma när Arsenal åker på träningsläger till Dubai.

Aubameyangs tunga tid fortsätter. Efter att ha kommit hem för sent från en resa i december petades anfallaren från spel efter matchen mot Everton. Han blev även av med sin kaptensbindel.
Och har inte spelat sedan dess.

När 32-åringen skulle ansluta till Gabons uppladdning inför Afcon fortsatte problemen. Först testade Auba positivt för Covid-19 när laget kom till Kamerun och när han skulle börja lira blev det något fel på hans hjärta - även om det funnits rapporter om att strikern varit ute och festat och att det var därför han skickades hem.
Auba har själv förnekat de påståendena.

I förra veckan kom han tillbaka till London, gjorde nya tester och sade själv att han mådde bra och var frisk. Men petningen från Arsenal verkar leva vidare. För både Matt Law och David Ornstein skriver idag att Auba inte kommer att få följa med på laget träningsläger i Dubai.
Istället får den forne skyttekungen stanna i London och slipa på formen - om han nu någonsin kommer spela mer för klubben.
Helt uppenbart är att The Gunners försöker göra sig av med Auba, som har konkret intresse från Mellanösternklubbar i januari.

Enligt Matt Law ska Auba vara chockad över storleken på straffet efter att ha kommit tillbaka en dag för sent efter att ha varit och träffat sin mamma.