Medlemmar: 5798 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det händer grejer på Covidfronten i England.

Nya Covid-regler för Premier League

ons 26 jan 2022 kl 17:14

Premier League ändrar reglerna för när matcher kan skjutas upp för Covid-19. Samtidigt slopas vaccinpass för att komma in på matcherna.

22 matcher fick skjutas upp i december och januari då klubbarna inte hade tillräckligt med spelare på grund av skador, landslagsspel och Covid-19. Idag meddelade Premier League att man från och med 5 februari ändrar reglerna.
Nu krävs att minst fyra spelare i truppen har bekräftad Covid-19 för att man ska få flyttas fram.
Tidigare var regeln att man kunde skjuta upp en match om man inte hade 13 utespelare och en målvakt tillgängliga.

I samband med detta så skrotas vaccinpass för att komma in på matcherna. Premier League skriver att man uppmanar folk som går på fotboll att följa riktlinjerna och ha munskydd på sig inomhus och att stanna hemma om man är sjuk. Samt att vaccinera sig.
Även England skrotar från och med 11 februari kravet på att testa sig vid ankomst och självisolera sig till svar kommit för fullvaccinerade. För de som inte är fullvaccinerade krävs fortfarande att man visar upp PCR-test vid ankomst och sedan ett nytt test på plats dag två.