Medlemmar: 6108 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Birmingham nästa för Calum Chambers.

Arsenal säljer Chambers till Aston Villa

tor 27 jan 2022 kl 22:22

Kort tid kvar på kontraktet. Idag meddelade Arsenal att man säljer Calum Chambers till Aston Villa.

Här kommer en transfer som flugit helt under radarn. Inte ett rykte. Inte en tweet har skådats i ämnet. Men Arsenal säljer Calum Chambers till Aston Villa. Mittbacken hade bara kontrakt med klubben säsongen ut och nu väljer man alltså att släppa honom.
Kontraktet med Birminghamklubben ska vara på 3,5 år.
- Allt hände väldigt snabbt och det bara ett par dagar sedan jag fick reda på intresset. Spännande tider, säger Chambers till Villas hemsida.
Enligt James Benge är övergången värd upp till £2 miljoner, add ons och lön, för Arsenal

Det var i slutet av juli 2014 köpte Arsenal Calum Chambers, då 19 år gammal, från Southampton. Dealen ska ha varit värd upp till £16 miljoner inklusive add ons. Mittbacken debuterade i Community Shield mot Manchester City (seger 3-0) när han spelade centralt i försvaret med Laurent Koscielny.
Men trots att det blev 36 matcher den första säsongen i The Gunners har det aldrig lyft riktigt för Chambers.

Sommaren 2016 lånades han ut till Middlesbrough där han var ordinarie. Det var försvararen inte när han kom tillbaka tillbaka till Arsenal och ett nytt lån väntade hösten 2018. Då till Fulham.
Där fick Chambers spela på det centrala mittfältet och blev utsett till säsongens bästa spelare. Men Londonkollegan ramlade ur och Chambers återvände på nytt till Arsenal för att försöka slå sig in.
Men det gick inte den här gången heller och den här säsongen har han bara spelat fem gånger och helt klart är att klubben inte haft några intentioner på att förlänga Chambers kontrakt.