Medlemmar: 3917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Var spelar Laca fotboll efter sommaren?

Hur ser framtiden ut för Lacazette?

tor 3 feb 2022 kl 14:18

Kontraktet med Arsenal går ut i sommar. Men vad händer med Alex Lacazette? Blir han kvar? Blir det spel i Lyon? Eller i någon annan klubb?

Med ett stängt transferfönster där Arsenal inte värvade någon spelare alls och där Pierre-Emerick Aubameyang lämnade klubben för spel i Barcelona kommer nog mycket ansvar att vila på Alexandre Lacazettes axlar under våren.
Men hur framtiden efter det ut för vår franske anfallare?
Ja, det har surrats en del de senaste dagarna.

30-åringen som sitter på ett utgående kontrakt är helt klart aktuell för sin hemmaklubb Olympique Lyonnais. Klubbens president Jean-Michel Aulas sade till och med offentligt häromdagen att klubben kommer göra allt för att kontraktera anfallaren i sommar.
- Kommer att försöka att göra det eftersom han är free agent, men vi kommer inte att vara ensamma.
Laca är född i Lyon och spelade med klubben fram till 2017 då han skrev på för Arsenal.
Han har gjort 129 mål på 275 matcher för den franska storklubben.

Men finns det ingen chans att han blir kvar i Arsenal? Jo, den dörren verkar inte helt stängd. Mark Irwin på The Sun skriver att klubben kan komma att erbjuda Laca ett nytt ettårskontrakt. Men man är medveten om att andra klubbar, som Lyon, kommer locka med ett längre avtal.