Medlemmar: 8138 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Laca är kapten för tillfället i Arsenal.

Arteta: "Laca är kapten för tillfället"

ons 9 feb 2022 kl 13:48

Han har varit kapten efter det att Pierre-Emerick Aubameyang blev av med bindeln. Nu säger Mikel Arteta mer tydligt att Alex Lacazette är klubbens lagkapten.

Det var i mitten av december som Arsenal officiellt kommunicerade att Pierre-Emerick Aubameyang inte längre är klubbens lagkapten. Efter de disciplinära överträdelserna var anfallaren petad mot Southampton och innan matchen mötet med West Ham United kom The Gunners besked.
“Efter den senaste disciplinöverträdelse förra veckan kommer Pierre-Emerick Aubameyang inte längre vara vår lagkapten och kommer inte vara tillgänglig för att spela onsdagens match mot West Ham United. Vi förväntar oss att alla våra spelare, i synnerhet vår kapten, att förhåller sig till reglerna och till den standard vi har skapat och kommit överens om. Vi är fullt fokuserade på morgondagens match".

Efter det har inte Arsenal haft någon uttalad lagkapten, men Alex Lacazette har haft bindeln i många matcher. På dagens presskonferens inför morgondagens omstart mot Wolves sa Mikel Arteta:
- Laca är kapten för tillfället, ja.

Inte långt efter presskonferensen lade Arsenal.com ut en längre intervju med Laca på temat ledarskap.
Han pratar om sina egna kaptensegenskaper, men också vilka andra ledare det finns i laget.
- Det finns några framtidskaptener. Gabriel, Stor-gabbi, han har närvaro och ledarskap i backlinjen. När han lär sig bättre engelska kommer det hjälpa honom mycket. Ben White också. Han är mer tystlåten. Men sättet han spelar visar att han kan vara en bra ledare. Lite spets kan bygga upp det. Sambi Lokonga. Han har varit kapten tidigare och det är inte svårt att säga att han bli en bra kapten. Kieran också. Jag tror att han har varit kapten i landslaget ett par gånger. Det finns några framtida ledare och kaptener.