Medlemmar: 6215 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta och Auba är nu klara med varandra.

"Jag är lösningen - inte problemet"

ons 9 feb 2022 kl 16:58

Mitt problem var bara med Arteta, sa Pierre-Emerick Aubameyang. Jag är lösningen - inte problemet, kontrade Arsenaltränaren idag.

När Pierre-Emerick Aubameyang och Arsenal väl hade gått skilda vägar och anfallaren hade sin presskonferns i Spanien höll han visserligen sin kritik mot Mikel Arteta kort.
Men han sa ändå:
"De senaste månaderna i Arsenal var väldigt svåra. Så är fotbollen ibland. Jag ville aldrig göra något fel. Mitt problem var bara med Arteta. Jag kan inte säga så mycket mer, men jag var inte glad".

Ett givet samtalsämne på dagens presskonferens med Mikel Arteta var så klart affären med Auba och hur den den slutade - och varför den blev som den blev.
- Jag är extremt tacksam för det Auba har gjort för klubben, för det han bidragit med sedan jag kom till klubben. Som jag ser mig själv i den relationen ... eh ... är jag lösningen, inte problemet.
När du övertygade Aubameyang om att stanna, när han hade den fantastiska säsongen när ni vann FA-cupen, är du besviken på hur det slutade?
- Jag tycker att det slutade på bästa sätt för alla inblandade. När saker förändras och kontexten ändras, det är en del av fotbollen. Vad vi gjorde igår eller för en månad sedan är inte relevant. Det är vad vi gör idag och vad vi kan göra framöver. Man behöver fatta beslut och vi gjorde det. Det bästa var att gå vidare och nu spelar han för Barcelona.

När fattade ni det beslutet? Var det efter hans senaste disciplinöverträdelse?
- Vi har haft olika möten och det är ett beslut som vi så klart tagit gemensamt med klubben, med spelaren och med agenten.
När Auba blev klar för Barcelona sa han att du var problemet. Blev du besviken på den kommentaren?
- Det är hans åsikt. Det får man respektera.
Du säger att du ser du själv som lösningen inte problemet. Vad var problemet med honom som du försökte lösa?
- Vad jag sagt är att jag har varit lösningen. 100 procent. Jag kan se alla i ögonen.
Så ur ditt perspektiv så gjorde du inget fel?
- Fel, jag gör många saker fel. Helt klart. Men intentionen är hela tiden för den bästa, inte för mig utan för klubben och för laget.