Medlemmar: 4587 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Nicolas Pepe blixra till under våren?

Arteta snackar upp Pepe: "Bättre energi"

lör 19 feb 2022 kl 12:36

Nicolas Pepes säsong är minst sagt anonym. Men efter Afcon har det hänt något, säger Mikel Arteta, som hyllar ivorianen.

För en vecka sedan skickade Nicolas Pepe ut en bild på sig själv med texten "Framgång startar med självdisciplin" på Instagram. Arsenals rekordvärvning från sommaren 2019 hade fått efterlängtad speltid i det afrikanska mästerskapet i januari. Elfenbenskusten åkte visserligen ut direkt i slutspelet när Egypten vann på straffar, men Pepe kunde ansluta till Arsenals träningsläger i Dubai med två mål på kontot och nyfunnen energi.

På Insta skrev Pepe "I'm back" och man fick känslan av att 26-åringen hade fattat lite vad som krävs av honom för att kunna ta nästa steg i den personliga utvecklingen.
Sen kom självdisciplinsinlägget och även om yttern inte spelade mot Wolves förra veckan så pratade Mikel Arteta väldigt varmt om Pepe på gårdagens presskonferens.
Där han också noterat att något har hänt med honom.
- Sen han kom tillbaka från Afcon har jag sett en annan Nico, säger Arteta.

- Jag vet inte vad det är, kanske har han insett betydelsen av slutspurten av säsongen för honom. Han hade en briljant avslutning på förra säsongen och det kan han ha i år igen.
- Vi behöver honom. Vi behöver det bästa av honom för alla kommer bidra. Vi har en väldigt tunn trupp och behöver honom. Förhoppningsvis har han förstått att vi vill spela honom, att vi inte vill ha en spelare som sitter på bänken och inte använder honom. Direkt jag får en chans kommer jag att ge honom chansen.

Men Arteta säger också att han sett fler positiva förändringar.
- Hans attityd, hans leende, sättet han kommunicerar med alla, hans energi, hur han tränar och hans effektivitet på träning. Hans energi har förändrats. Jag vet inte vad det beror på men jag tror att han känner sig viktig igen. Förmodligen kände han sig som en riktig fotbollsspelare som kan vinna turneringar och kände "okej, det är jag nu". Och han behövde det. Jag är verkligen nöjd med det.

Under sin första säsong i Arsenal gjorde Nicolas Pepe åtta mål. Säsongen efter dubblade han den siffran, men i år har det inte blivit mycket positivt för den franskfödde ivorianen. Bara tolv matcher. Och bara två mål.

Får han chansen idag när Gabriel Martinelli är avstängd?