Medlemmar: 4973 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta pratar väldigt gott om Martin Ödegaard.

Blir Ödegaard Arsenals nästa kapten?

mån 21 feb 2022 kl 13:21

Martin Ödegaard är lagkapten i det norska landslaget. Kan mittfältaren bli det i Arsenal också? - Han har helt klart alla kvaliteterna för det, säger Mikel Arteta.

Pierre-Emerick Aubameyang blev av med kaptensbindeln i Arsenal före jul. Innan transferfönstret stängde lämnade anfallaren klubben och gick till Barcelona. På en presskonferens för ett tag sedan berättade Mikel Arteta Alexandre Lacazette är kapten "för tillfället.
Men helt klart är att den spanske huvudtränaren på sikt söker efter permanent lösning.
Framför allt med tanke på att Lacas kontrakt med klubben går ut i sommar och det mesta tyder på att han kommer att lämna.

Det har snackats om Ben White, Kieran Tierney och Gabriel. Men efter helgens 2-1-seger mot Brentford sa Mikel Arteta att Martin Ödegaard är en kandidat.
- Han har helt klart alla kvaliteterna för det, säger Arsenaltränaren till Evening Standard.
- Pratar man deras förbundskapten och hur högt de värdesätter honom. Alla här älskar honom. Han är en fantastisk och ödmjuk kille som leder på sättet han är. Det är väldigt naturligt för honom och det kommer att komma.

Norrmannen var på lån i Arsenal förra säsongen, men köptes loss permanent i somras från Real Madrid.
- Martin ville verkligen komma till oss för han hade en bra tid här. Han ville vara en del av projektet. Sedan dess har han bara blivit bättre och bättre och jag är inte överraskad.