Medlemmar: 8904 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Danmark nästa för Jack. Arteta tror att han återvänder till Arsenal som tränare en dag.

Arteta tror på Wilshere som Arsenalcoach

ons 23 feb 2022 kl 15:12

Jack Wilshere har just styrt spelarkarriären till Danmark. Men Mikel Arteta är säker på att han kommer tillbaka en dag för att coacha i Arsenal. - 100 procent, säger spanjoren.

Det var i söndags som Jack Wilsheres flytt till Danmark blev klar. Den förre Arsenalmittfältaren ska spela klart säsongen med Århus GF. 30-åringen har varit klubblös sedan förra våren och tränat med The Gunners.
Vid sidan har han även jobbat med sina tränarlicenser och varit med Arsenals ungdomslag.

På dagens presskonferens inför morgondagens möte med Wolves sa Mikel Arteta att han är övertygad om att Wilshere en dag kommer komma tillbaka till Arsenal i en coachroll.
- 100 procent. Jag tror att alla i klubben kommer att vara villiga att öppna den dörren för honom för att hitta en roll som passar alla. Jag tror att det kommer att ske naturligt i framtiden.

Arteta ville även hylla den forne mittfältaren vad han bidragit med under sin tid i klubben.
- Först och främst vill jag tacka honom för det han gjort hos oss hela tiden. Det har varit fantastiskt att ha honom här och jag tror att jag pratar för alla i klubben när jag säger det. Att se honom spela bredvid oss, att ha honom i närheten, den inspiration han är för alla unga spelare. Förhoppningsvis har vi hjälpt honom lite också, för han hade lite tvivel om han skulle fortsätta spela eller bli tränare. Jag tror att den här gruppen gav honom nödvändig erfarenhet på daglig basis hur fantastiskt det känns att vara fotbollsspelare och jag tror att han vill uppleva det igen. Vi önskar honom all lycka.