Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Surret säger att Arteta kommer stanna i Arsenal i tre år till.

Är Arsenal på väg att förlänga med Arteta?

ons 23 feb 2022 kl 15:56

Flera engelska tidningar har hävdat att Mikel Arteta är på väg att skriva på ett nytt kontrakt med klubben. Själv tonar han ner snacket.

Det har flera gånger de senaste veckorna rapporterats om att Mikel Arteta och Arsenal är på väg mot ett nytt kontrakt. Senast igår skrev Mark Irwin på The Sun att klubben är i färd med att erbjuda spanjoren ett nytt avtal.
Hans nuvarande går ut sommaren 2023 och ger honom £5 miljoner per säsong.
Det nya ska vara vara värt £8,3 miljoner och räcka i tre år till.
Tidningen skriver att Stan Kroenke gärna knyter upp Arteta på längre tid och de ska ha fört samtal om en förlängning när Arsenalcoachen träffade klubbens ägare på hockey i Denver innan resan till Dubai.

På dagens presskonferens snackade Arteta om sitt påstådda nya kontrakt.
- Det handlar bara om att jag är nöjd med att vara här och mitt mål, tillsammans med klubben, är att bygga ett vinnande lag. Ett lag som folk gillar att se på, som de kan identifiera sig med och som fotbollsmässigt kan överföra det som vi vill som organisation.
När reportern frågade om det inte vore ett naturligt steg för både klubben och Arteta att förlänga sa han:
- Jag tror saker och ting kommer att ske naturligt. Som det har gjort de senaste månaderna. Vårt fokus är att leverera det vi ska göra. Jag är nöjd med den utveckling som vi haft. Jag är inte nöjd med var vi är var vi vill vara. Det är säkert för vi vill utmana de bästa lagen år efter år och där är vi inte ännu.