Medlemmar: 6125 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Guendouzi kommer bli Marseillespelare på riktigt efter säsongen.

Guendouzi "klar" för Marseille

ons 2 mar 2022 kl 13:28

Matteo Guendouzi kommer skriva på permanent för Olympique Marseille efter säsongen. Det har klubbens president Pablo Longoria bekräftat.

Det var när Longoria var med i RMC Sports program Rothen s’enflamme (som GFFN skriver) berättade att Matteo Guendouzi kommer att vara en Marseillespelare på permanent basis efter säsongen.
22-åringen har varit utlånad från Arsenal till den franska storklubben under säsongen, men om vissa kriterier uppfylldes skulle lånet bli en permanent övergång.
Det ska varit att mittfältaren skulle göra 38 matcher för klubben - vilket han nu gjort. Detta innebär att Guendouzis lån kommer övergå i ett treårskontrakt med Marseille efter säsongen.

Guendouzi kom till Arsenal sommaren 2018 när han värvades från Lorient. Totalt har han spelat 82 matcher för klubben. Efter bråket med Brighton & Hove Albions Neal Maupay sommaren 2020 tappade Mikel Arteta förtroendet för honom. Han petades och fick inte träna med A-laget. Sen lånades han ut till tyska Hertha BSC. I somras skrev han på för Olympique Marseille på lån.
Ett mål blev det för Guendouzi i Arsenaltröjan.
Borta mot Qarabag i Europa League.