Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta var nöjd med tre nya poäng - men hade synpunkter på hur laget spelade.

Arteta: "Vi gjorde tre fantastiska mål"

mån 7 mar 2022 kl 12:42

Arsenal tog ännu en seger igår. Men Mikel Arteta var inte helt nöjd med hur det såg ut på Vicarage Road.

Jakten på en Champions League-plats går vidare. The Gunners tog en mycket viktig seger igår borta mot Watford. Men det såg inte helt stabilt ut, även om delar i spelet fungerade väldigt bra.
Mikel Arteta sa så här efter 3-2-vinsten:
- Jag såg det redan i den första minuten när vi kunde ha hamnat i underläge. Vi var riktigt bra i anfallsspelet och hade rätt intention och energi. Vi gjorde tre fantastiska mål, men vi hade inte alls samma energi defensivt. När det händer på bortaplan så vet du att måste lida för att vinna. Därför led vi, för vi hade inte rätt struktur defensivt. Vi reagerade inte tillräckligt snabbt när de kunde hitta ytor att spela på som vi visste om. Vi släppte in två mål och kunde ha släppt in ett eller två till.

Arsenal ledde med 1-0, 2-1 och när Gabriel Martinelli gjorde 3-1 i andra kändes det lugnt. Men Watford kom tillbaka och reduceringen i den 87:e minuten skapade viss oro även om det inte var någon större fara på taket.
Arteta fick även frågan om han tyckte att han skulle få en hockeyassist på 3-1-målet.
- Jag vet inte. Men det hjälpte laget lite grann och vi fick ut det vi ville.

Arteta skickade bollen snabbt till Bukayo Saka som kastade inkastet till Cedric Soares. Det ledde ett par passningar senare till att Martinelli kunde göra det matchavgörande målet.