Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta jublar efter Lacazettes 2-0 på straff.

Arteta: "Det är en stor seger för oss"

sön 13 mar 2022 kl 21:49

Mikel Arteta fick jubla igen. Arsenal tog femte raka segern och ångar på. - Det är en stor seger för oss, säger spanjoren.

Racet om topp fyra mullrar vidare. Arsenal satte sig själva i pole position igen efter en bra match mot Leicester City som slutade med seger 2-0. Det var The Gunners femte raka.
Och nu är man återigen fyra i tabellen.
- Vi är i en bra position, men det är mycket kvar att fightas om. Nu är det Liverpool och vi vet hur tufft det kommer att bli. Nu ska vi förbereda oss för att försöka vinna den matchen.

Arteta efterfrågade förbättring efter Watfordmatchen förra helgen. Fick han det?
- Absolut. Utan den här insatsen slår du inte Leicester. Jag tycker att de är ett riktigt bra lag och de gjorde det tufft för oss idag. Vi behövde höja nivån från det vi presterade mot Watford och det tyckte jag att vi gjorde i alla delar av spelet idag. Det var en stor seger för oss.

Arsenal inledde matchen på Emirates Stadium starkt och Thomas Partey fixade 1-0 på en hörna. Första halvtimmen var helt okej, men sen kom gästerna in i matchen.
- De tog kontroll på matchen och vi led lite grann i vissa situationer utan att släppa till allt för mycket chanser. I andra halvlek blev det mycket bättre igen och vi hade mycket mer kontroll.

The Gunners andra balja kom på straff - efter VAR-koll. Alex Lacazette var säker och satte 2-0.
- Han förtjänar det efter det jobbet han lägger ner, säger Arteta.