Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Stolt över insatsen, besviken över resultatet.

"Resultatet speglar inte vår prestation"

tor 17 mar 2022 kl 00:14

Den fem matcher långa segersviten är bruten. Mikel Arteta var glad över mycket. Men inte resultatet.

Arsenal var på jakt efter sjätte raka segern och en ännu tydligare plats i topp fyra. Men så blev det inte. Liverpool gjorde mål sina chanser - Arsenal gjorde det inte.
Och det blev 0-2.
Mikel Arteta var nöjd över mycket, men inte resultatet.
- Från box till box var vi lika bra som dem, om inte bättre. Men i straffområdena vann de matchen. De hade två chanser och gjorde två mål, vi släppte in två billiga mål. När vi hade chanserna gjorde vi inte mål. Men för resten, sättet som vi spelade på, jämnt med bästa laget i ligan just nu, stor credit till spelarna.

Vad var bra mellan straffområdena?
- Allt. Vår höga press, hur vi vann tillbaka bollen, var vi vann tillbaka bollen, hur vi behöll bollen och hade bollinnehav och hur vi hotade dem. Allt. Tyvärr speglar inte vår prestation resulatet.

Det här borde inte påverka självförtroendet allt för mycket?
- Jag hoppas inte det. Jag hoppas att de förstår att det här är ett steg till och att glappet är mindre. Men verkligheten är att vi förlorade matchen. När du öppnar dörren för dem så gör de mål.

Efter en mållös första halvlek där Arsenal var snäppet vassare hade Martin Ödegaard en superchans att ge The Gunners ledningen. Med avslutet var svagt och Allison Becker räddade. Inte långt senare gjorde Pool 0-1 när Aaron Ramsdale inte hade koll på första stolpen.
- Hade Ödegaard gjort mål där så hade det blivit en helt annan match, säger Arteta.