Medlemmar: 8531 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vieira blir tredje Arsenalspelare i Premier League Hall of Fame.

Vieira invald i PL Hall of Fame

ons 23 mar 2022 kl 12:45

Patrick Vieira vann tre ligaguld med Arsenal. Idag blev fransmannen invald i Premier League Hall of Fame.

Arsenals förre lagkapten Patrick Vieira hänger med Dennis Bergkamp och Thierry Henry in i Premier League Hall of Fame. Det offentliggjordes idag. Paddy kom till The Gunners 1996 och stannade sedan fram till sommaren 2005.
Under de nio åren han lirade i norra London vann han tre Premier League-titlar. Men också fyra FA-cuper och tre Community Shield.
Den Senegalfödde fransmannen spelade 405 matcher för Arsenal under sina år i klubben. 32 mål gjorde han.

Till Arsenal.com säger han så här om utmärkelsen:
- Att bli invald i Premier League Hall of Fame är en fantastisk bedrift. När jag fick nyheten tänkte jag på hur det var som liten grabb när jag spelade fotboll i Senegal eller i en förort till Paris. Att få vara där med de bästa spelarna i Premier League, den bästa ligan i världen, är större än vad jag kunde tro. Att få ha mitt namn bland de andra som valts in gör mig stolt och påminner mig hur bra jag var.

När Premier League kickar igång igen efter landslagsuppehållet möter Arsenal Paddy Vieiras Crystal Palace på bortaplan.