Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Saka är redo för spel igen efter sjukdom

Skadeläget inför Palace

tor 31 mar 2022 kl 16:21

Arteta har hållit presskonferens inför mötet mot Palace när Premier League kickar igång igen. Saka ser ut att vara redo - men Ramsdale och Tomiyasu är tveksamma.

Premier League kickar igång igen på måndag efter landslagsuppehållet. Skadeläget i truppen var såklart högt på agendan när Arteta idag höll presskonferens. Takehiro Tomiyasu har varit borta från spel med en vadskada och det är tveksamt om japanen kan vara med på måndag.

- Det kommer vara nära. Han har tränat mer och mer. Nu när de andra är tillbaka så ska han vara med på ett par sessioner den här veckan, så vi får se hur det går.

Vadskadan som Tomi drog på sig tog längre tid än väntat att reparera. 

- Han hade en återkommande skada, men i den andra vaden, som var konstig och svår att förutse. Han har gått igenom rätt mycket de senaste två åren med allt med Covid och antalet matcher han har fått spela. Övergången till en ny liga med intensiteten - det har helt annorlunda. Vi kan hitta rätt anledningar och förhoppningsvis slipper vi gå igenom den situationen igen, för det har varit tufft, speciellt för honom, säger Arteta. 

Ramsdale drog på sig en skada i höften mot Liverpool och fick skippa landslagssamlingen den här gången. Och det är inte helt säkert att engelsmannen är tillbaka redan på måndag. I träningsmatchen mot Brentford var det Leno som vaktade kassen.

- Han ville spela mot Aston Villa, men det var en ganska allvarlig skada och han var tvungen att vila. Våra physios gör allt de kan för att han ska vara redo, men vi får se om ett par dagar när han börjar träna mer ordentligt igen. 

Även Bukayo Saka fick stå över matcherna med Three Lions. Det var dock ingen skada som höll yttern från spel, utan Covid. Men enligt Arteta är Saka i bra form igen.

- Bukayo mår bra, han kommer förhoppningsvis träna idag, om han mår som han gjorde igår.