Medlemmar: 3660 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mycket snack om Lacazettes framtid.

"Jag snackar med många klubbar"

tis 19 apr 2022 kl 19:30

Hans kontrakt går ut efter säsongen. Nu säger Alex Lacazette: - Jag vill spela i Europa. Det är länge sen jag spelade Champions League och jag saknar det.

Det var i en intervju med franska Canal Plus häromdagen som Alex Lacazette snackade om sin fotbollsframtid. Den 30-årige fransmannen har ett utgående kontrakt med Arsenal och där har man sagt att man ska sätta sig ner efter säsongen för att se vad som händer.
Men det verkar inte saknas intresse för anfallaren.
- Jag snackar med många klubbar, säger han.
- Jag har aldrig brutit relationen med Lyon efter det att jag lämnade. Jag försöker återvända till klubben en eller två gånger per år för att träffa den medicinska personalen för vi står varandra nära. De vet att jag är fri i sommar och har gjort förfrågningar.

Laca säger att han saknar spel i Europa.
- Jag vill spela i Europa. Det är länge sen jag spelade Champions League och jag saknar det.

Intervjun med Lacazette var ett av samtalsämnena på dagens presskonferens med Mikel Arteta.
- Hans kontraktssituation tillåter honom att fatta beslut om framtiden. Vi har tydligt meddelat vad vår ambition är, och det är att prata i sommar när vi vet var vi är och vad vi ska göra tillsammans framöver. I övrigt vill jag bara att han är fokuserad på det hans ska göra, vilket är att försvara Arsenal på bästa sätt och det har han gjort hela tiden som han varit hos oss. Det är därför han är kapten i den här fotbollsklubben.

Finns det en risk med att ni sagt att ni ska ta snacket med honom först efter säsongen?
- Det är det vi kommit överens med honom om. Det var vår position, det förblir vår position och det är vad vi kommer att göra. Risken fanns där ända sedan vi fattade det här beslutet. Sen är det upp till honom för det handlar inte bara om oss utan om båda parter. Vi fattade beslutet för att kunna ha en tydligare bild av det vi behöver göra i sommar.