Medlemmar: 8809 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här smäller Xhaka in 3-1-målet mot Manchester United.

Xhaka: "Jag gillar att göra mål mot United"

lör 23 apr 2022 kl 19:57

Hans mål idag var säsongen första. Och kom i ett otroligt viktigt skede av matchen. - Jag gillar att göra mål mot United, säger Granit Xhaka.

Han nätar inte ofta. Granit Xhaka har bara gjort 14 mål på sina 245 matcher i kväll. Tre av fullträffarna har kommit mot Manchester United.
Det första i maj 2017 när han sköt via Ander Herreras rygg över David De Gea. Då vann Arsenal med 2-0.
Nummer två kom knappt två år senare, i mars 2019. Också ett distansskott som fick en märklig bollbana och som betydde 1-0 till The Gunners. Det blev till slut 2-0.
Dagens stenhårda distansskott betydde 3-1 och kom i ett psykologiskt fint läge efter Manchester Uniteds fina start på den andra halvleken.
- Jag gillar att göra mål mot United.

Om matchen, och seger, sa Xhaka:
- Jag är väldigt nöjd med tre poäng först och främst. Sen väldigt glad att jag kunde hjälpa laget med ett mål. Det var länge sedan jag gjorde mål. Det är alltid fint att göra mål på hemmaplan, med fansen och min familj här. Men det viktigaste var att vi vann och tog tre poäng.
- Det var en 50/50-match i andra halvlek. Vi startade bra, men United pressade oss och gjorde det mycket bättre, men vi tar poängen.

Arsenal var i ledning 2-1 efter första halvlek, men var illa ute i andra när United hade flera bra lägen - och en straff.
- Att de missade straffen hjälpte oss mycket, så klart. När vi gjorde 3-1 var matchen klar. Men det är inte första gången som vi gör mål och sen gör motståndaren mål direkt efter. Det hände mot Chelsea och även idag. Vi behöver vara smartare och vara mentalt starkare i fem-tio minuter.

Xhakas mål idag var hans första den här säsongen. Senast schweizaren nätade var på boxing day 2020 mot Chelsea.