Medlemmar: 8813 st.

Arteta jublar efter ännu en seger.

Arteta: "Vi skulle ha gjort ett tredje mål"

sön 8 maj 2022 kl 19:20

Nöjd med fjärde raka seger. Men Mikel Arteta tyckte att Arsenal skulle ha avgjort matchen mot Leeds United långt tidigare.

Arsenal ångar på mot Champions League efter 2-1 mot Leeds United på Emirates Stadium. Det var The Gunners fjärde raka seger.
Och nu kan laget åka till bortaderbyt mot Spurs på torsdag kväll och säkra fjärdeplatsen.
- Som vi alltid planerar matcherna - att åka dit och vinna. Vi vet hur stor den matchen kommer att bli och hur avgörande den kommer att vara. Vi ska spela med samma attityd mot Spurs, säger Mikel Arteta till Sky.

Hans lag öppnade hemmamötet med Leeds United på ett väldigt fint sätt och hade 2-0 efter tio minuters spel. Sen kom situationen som förändrade förutsättningarna ännu mer.
Före detta Arsenalspelaren Luke Ayling, som gjorde sin 500:e match för Leeds United, gick stenhårt in med dobbarna före mot Gabriel Martinelli nere vid hörnflaggan.
Domare Chris Kavanagh gav gult.
VAR protesterade och sen ändrade sig även Kavanagh och skickade Ayling av planen.
Arsenal skapade massor med chanser - men fick inte in en tredje fullträff. Därför blev det lite smånervöst på slutet efter det att gästerna reducerat på hörna med 24 minuter kvar att spela.

Men tack och lov höll Artetas grabbar ut.
Och fixade säsongens 21:a trepoängare.
- Vi startade riktigt bra. Med rätt beslutsamhet, vilja och kvalitet. Vi var på dem och tillät dem inte att spela. Vi skapade chans på chans och gjorde två mål.
När de fick en spelare utvisad skulle vi gjort ett tredje mål. Gör man inte det så ... jag tror att det var deras enda skott på mål som de gjorde mål på. Sen blir det nervöst. Det är så i Premier League. De behövde inte mycket för att generera ett mål. Till slut led vi mycket mer än vad vi behövde.

Eddie Nketiah gjorde Arsenals båda mål. Det första efter att ha "snott" bollen av Leedskeepern Illan Meslier och det andra efter en fin passning av Gabriel Martinelli.
- Han gör det han gjort hela säsongen oavsett om han suttit hemma, på bänken eller varit på planen. Den grabben ändrar sig inte och det är därför vi älskar honom. Han förtjänar det som händer honom nu, säger Arteta.