Medlemmar: 3412 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta ville nog mest gömma sig efter prestationen i Newcastle ikväll.

Arteta: "Newcastle var tio gånger bättre än oss"

tis 17 maj 2022 kl 00:59

Drömläge att nå Champions League. Då rasade Arsenal ihop. - Vi är extremt besvikna att Newcastle var tio gånger bättre än oss och förtjänar segern, säger Mikel Arteta.

Arsenal behövde två segrar de avslutade matcherna för att säkra en fjärdeplats - och spel i Champions League nästa säsong. Första hindret på vägen: Newcastle United på St James Park.
Ett hinder för stort att besegra.
Hemmalaget vann med 2-0 - efter att Mikel Artetas gäng gjorde en ytterst blek insats.
- Newcastle förtjänade att vinna, de var bättre än oss från början till slut. Vi hade inget i matchen, säger spanjoren i Sky.

Kan du förklara prestationen?
- De var bättre än oss överallt. De var mycket bättre i duellspelet, andrabollar, varje gång de skickade upp bollen lyckades de med det. Vi var dåliga med bollen, vi försvarade oss inte som vi skulle. Vi hade inget i matchen.

Varför är ni så dåliga på så många sätt i en så viktig match?
- Massa saker hände under kvällen, med byten som vi måste göra på grund av skador, men det är ingen ursäkt. Newcastle förtjänade att vinna matchen. De var bättre på allt som en fotbollsmatch kräver.

Är det här unga laget inte redo för nästa steg?
- Det behöver vi fundera på. Helt klart är så att vi inte klarade av att spela en match här som vi behövde ikväll.

Var du oroligt direkt från start för att du såg att det inte var bra?
- Ja, ja, ja. Vi försökte ändra på några saker, men det gjorde det inte bättre. Vi hade några moment när det såg lite bättre ut. Starten av andra var lite bättre och vi förstod vad vi behövde göra bättre, men sen var utförandet så dåligt och målen som vi gav bort var extremt dåliga.
- Vi är extremt besvikna att Newcastle var tio gånger bättre än oss och förtjänar segern. Prestationen är inte närheten av där den behöver vara i Premier League.

I tabellen är nu Spurs två poäng och en massa plusmål före Arsenal inför avslutningsomgången på söndag. Tottenham har Norwich City borta. Arsenal har Everton hemma.
Chansen att The Gunners ska gå förbi är såklart minimal. Ska den ske måste Spurs torska samtidigt som Arsenal vinner.
- Det finns alltid en chans i fotboll och om läget dyker upp gäller det att vara där, säger Arteta.