Medlemmar: 6225 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Elneny stannar i Arsenal.

Elneny skriver nytt kontrakt: "Älskar klubben"

ons 25 maj 2022 kl 14:03

Han har gjort en stark vår och nu står det klart att han blir kvar i klubben. Arsenal meddelade idag att Mohamed Elneny kritat på ett nytt kontrakt.

Hans kontrakt med The Gunners gick ut i sommar och under hela hösten kändes en förlängning långt borta. Men när det som behövdes som mest klev Mohamed Elneny fram och visade vilken fin truppspelare han är.
Det har gett resultat.
För han själv ville stanna i klubben.
Och det får mittfältaren.

Arsenal meddelade idag att egyptiern har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben. Man säger inte hur långt det är, men mediarapporter gör gällande att det ska vara på 1+1 år, där optionsåret är på klubbens sida.
- Jag älskar den här klubben och det känns som en del av min familj, säger Elneny till Arsenal.com.
- Jag vill fortsätta i den här fantastiska klubben och ser väldigt mycket fram emot framtiden.

Mikel Areta säger så här om förlängningen:
- Mo är en väldigt viktig del av vårt lag. Han ger oss oändlig energi, entusiasm och engagemang till laget och är älskad av alla. Han är en viktig spelare för oss på och utanför planen, en riktig förebild för de unga spelarna. Jag är glad att han stannar.

Elneny kom till Arsenal 2016 då han värvades från FC Basel av Arsene Wenger. Men flera gånger har han varit på väg bort och under säsongen 2019/2020 var han utlånad till turkiska Besiktas. 29-åringen har gjort 147 matcher för The Gunners. Fem mål har han bidragit med.