Medlemmar: 6218 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ainsleys Roma-tid är över.

Ingen Roma-flytt för Maitland-Niles

tis 31 maj 2022 kl 11:23

Ett år på lån och en ny trofé i skåpet för Ainsley Maitland-Niles. Men Roma ska inte vara sugna på att köpa loss 24-åringen - som nu ska tillbaka till London.

Ainsley Maitland-Niles säsong i Roma har varit lite upp och ner. Mittfältaren anslöt till Mourinhos gäng under januari-fönstret och såg till en början ut att få förtroendet, både i backlinjen men även på mittfältet. Men efter sex raka starter blev det bänken även i Roma för 24-åringen. Totalt blev spelade engelsmannen 12 matcher för Roma - och Jose Mourinho verkar inte vara intresserad av en permanent övergång. 

Roma avslutade säsongen med att vinna den inhemska cupen. Men nu i dagarna tackade Maitland-Niles för sig själv på sin Instagram.

"Bra sätt att avsluta säsongen. Tack till alla Roma-fans, spelare och personal som tagit emot mig med öppna armar och trott på mig som en av deras egna den korta perioden jag var i klubben. Det har varit en erfarenhet och att få vara med att skriva historia för klubben.

Jose Mourinho besvarade det med: "Vi kommer sakna dig. En av oss".

Maitland-Niles åker alltså tillbaka till London och Arsenal. Men om han stannar sommaren ut återstår att se. Kontraktet med The Gunners löper ut om ett år.