Medlemmar: 8513 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tierney - snart redo för comeback.

Tierney: "Jag är snart tillbaka"

tis 31 maj 2022 kl 17:16

Kieran Tierney hade ännu en skadefylld säsong i Arsenal. Knät började spöka i februari och höll honom borta från spel säsongen ut - men snart är skotten på benen igen.

Det var efter landslagsuppehållet i Mars som Kieran Tierney sattes på skadelistan. De tio sista matcherna fick skotten spendera vid sidlinjen efter att återigen ha fått problem med sitt knä. I en intervju med SunSport berättar 24-åringen om skadan och hur han känner sig.

- Vi spelade mot Wolves hemma i februari, då kände jag något i mitt knä i första halvlek. Jag berättade för physion och vi testade knät. Men det såg bra ut då och jag kände mig inte så öm, berättar Tierney.

Och fortsätter.

- Jag fortsatte spela för Arsenal och sen åkte jag på landslagssamling med Skottland och spelade två matcher utan problem. Jag kom tillbaka och kände mig bra. Sen gjorde jag några benövningar på gymmet och kände hur mitt knä klickade.

Arsenal vann och I Skottland gick det bra för Tierney. Ett mål och en assist. Men knät höll inte.

- Domen var tolv veckor - och det var hemskt när jag insåg att jag vilka matcher jag skulle missa med Arsenal och Skottland. Direkt ville jag veta från specialisten och physion vad som skulle krävas för att komma tillbaka snabbt. 

Tierney är fortfarande inte förbi sin skada. Men siktet är inställt på att vara tillbaka framåt slutet av juni.

- Jag försöker alltid komma tillbaka före den tid läkarna säger. Jag pushar mig själv så hårt jag kan. Det är det enda sättet jag vet. Men det är tufft att vara på gymmet dag ut och dag in på egen hand, säger Tierney.

- Man måste fortsätta pusha sig själv. Det finns ingen vits i att tycka synd om sig själv. Jag letar inte efter, eller förväntar mig sympati från någon. I slutet av dagen så är jag tursam som är fotbollsspelare - och jag tar inget för givet. Jag är en mardröm för physios. Jag är alltid på dem att komma tillbaka snabbare än väntat.

Att sitta vid sidlinjen och titta på är inget som Tierney heller uppskattar.

- Jag är en hemsk åskådare. Att inte kunna göra något för att hjälpa mitt lag. Jag hatar det. Mitt mål är att vara tillbaka i slutet av juni och starta försäsongen med Arsenal. Jag är i linje med det. Min rehab går bra, avslutar vänsterbacken.

Arsenal har ett par matcher inbokade i sommar. Vi får se hur pass redo Tierney är då. Men att vara spelklar när säsongen drar igång ska inte vara några problem.