Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Aaron Hickey på Arsenals radar

Arsenal jagar ytterbacks-duo

ons 1 jun 2022 kl 12:17

Både Tierney och Tomiyasu har haft problem med skador under säsongen. Nu letar Arteta och Edu förstärkning. Två namn på tapeten är Zinchenko och Hickney.

Det är ingen hemlighet att ytterbackspositionerna behöver förstärkas. Både Takehiro Tomiyasu och Kieran Tierney har dragits med skadeproblem under säsongen - och kanske blev den avgörande faktorn i att fjärdeplatsen förlorades. Enligt brittisk press ska nu Arteta och Edu vara på jakt efter förstärkning till båda positionerna. Det har tidigare rapporterats om Citys Zinchenko som ska vara aktuell för en övergång - men nu slängs även den skotske ytterbacken Aaron Hickeys namn in i ringen.

Hickey spelar i dagsläget i Bologna, där han spenderade en del tid med Tomiyasu före japanen anslöt till The Gunners. 19-åringen huserar normalt på vänsterbacks-platsen, men kan likväl spela på den andra sidan. 

Värdet på duon rapporteras till cirka £43m - där skotten står för £18m. 

Skotland möter Ukraina ikväll i playoff-semin till VM i Qatar i vinter. Troligtvis startar de båda mot varandra. Den matchen sänds på Cmore ikväll klockan 20:45.