Medlemmar: 7266 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Martinelli jagas av Juve

Sillysvepet: Marquinhos in, Jesus in och Martinelli hänger löst

tor 2 jun 2022 kl 17:31

Även om inte transferfönstret är öppet så är Silly Season i full rullning. Här är senaste nytt kring Arsenal.

Alexandre Lacazette

Lyon sägs vilja ha tillbaka sin forne skyttekung. L'Équipe rapporterar att en deal snart ska vara färdig och att Lacazette ska vara på väg "hem". 31-åringen kom till Arsenal 2017 efter att ha spenderat hela sin karriär i Lyon. Arsenal sägs inte i dagsläget vilja erbjuda fransmannen en förlängning på kontraktet som löper ut nu den 30:e juni - men det kan svänga snabbt i Silly. Mer om detta kan vi räkna med under sommaren.

Gabriel Jesus

Att Jesus jagas av Arsenal är knappast en hemlighet. Brassens prislapp ska ligga strax norr om £50m och anfallaren ska vara sugen på att ansluta till Artetas lagbygge. Jesus spelade i går en match med Brasilien mot Sydkorea, där han också blev målskytt. En fin soloräd där han bröt in från högerkanten, snurrade upp ett par gubbar och placerade in den i bortre.

Marquinhos

Nästa brasse på tapeten. En deal sägs snart vara klar mellan den 19-årige anfallaren Marquinhos och Arsenal. Transferfönstret öppnar den 10:e juni och ska man läsa brittisk press rätt så ska denna deal presenteras mer eller mindre på minuten då fönstret öppnas. Marquinhos kommer tidigare från Sao Paolo och Arsenal ska ha vunnit dragkampen om den unge talangen.

Gabriel Martinelli

Tredje brassen på tapeten idag. Martinelli har inte bara imponerat på oss Arsenal-fans. Hans prestationer under säsongen sägs ha gjort Juventus sugna på att värva anfallaren. Den italienska klubben sägs vara villiga att erbjuda Arthur Melo i retur. Det är inte första gången Arthur Melo och Arsenal nämns i samma mening. Med det sagt så känns dealen mindre trovärdig. Martinellis kontrakt löper ut 2024 med Arsenal.

Alex Runarsson

Minns ni Runarsson? Islänningen som vaktade buren i matchen mot City som gick sådär. Han blev nominerad till årets spelare i sin belgiska låneklubb OH Leuven, kul. Belgarna ska dock inte ha råd att köpa loss Runarsson som ser ut att få återvända till Arsenal. Det ryktas dock om att han inte har någon vidare framtid i klubben, föga förvånande, och att 27-åringen snart kommer lämna igen.

Zinchenko och Hickey

Det ryktas fortsatt om Oleksander Zinchenko och Aaron Hickey. Skotten imponerade dock inte i sin debut för Skottland och hade det rätt svårt att hantera Yarmolenko.