Medlemmar: 8519 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vieira klar för Arsenal

Officiellt: Vieira klar för Arsenal

tis 21 jun 2022 kl 18:52

Ingen större hemlighet kanske. Fabio Vieira har sagts vara klar för Arsenal ett tag - men nu bekräftar Arsenal.com att portugisen har skrivit på.

Fabio Vieira är klar för Arsenal. Den 22-årige mittfältaren ansluter till The Gunners från Porto där han hjälpte laget till sin 30:e ligatitel. Den unge mittfältaren har glänst i U21-landslaget för Portugal som i den inhemska ligan. För sitt Porto registrerade han förra säsongen sex mål och 14 assist i Primiera Liga. Transfersuman ska ligga på ungefär €35m - och Arteta är nöjd med nyförvärvet.

- Jag är väldigt glad att vi har lyckats identifiera och signa en sådan speciell talang. Fabio är en kreativ spelare som kommer ge oss hög kvalitet och mångsidighet till vårt offensiva spel. Vi välkomnar Fabio och hans familj till vår klubb och ser fram mot att börja jobba med honom inför nästa säsong, säger Arteta. 

Portugisens legendariske namne bar nummer 4, men då det numret är upptaget av Ben White så får Fabio Vieira istället nummer 21 i Arsenal.

Mittfältaren själv är såklart glad över övergången och säger följande till arsenal.com:

- Jag är överlycklig, såklart. Det här är ett viktigt steg i min karriär. Arsenal är en gigantisk och historisk klubb, så jag är väldigt nöjd över vara här i mitt nya hem. 

Det är kanske inte alla som har koll på vem Fabio Vieira är. Mittfältaren själv beskriver sig som en offensiv mittfältare som vill framåt med bollen.

- Jag är en offensiv spelare som letar efter utrymmet mellan linjerna för att kunna avsluta anfall antingen genom mål eller assist. Jag tror det är de attributen som Arsenal-fans kan förvänta sig av mig. Jag kommer alltid ge allt för laget, säger 22-åringen.

Mer citat finns att läsa på arsenal.com.