Medlemmar: 7672 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Guendouzi klar för Marseille

Guendouzi klar för Marseille

fre 1 jul 2022 kl 16:30

Det kanske inte är den största bomben i transfervärlden. Men Matteo Guendouzi är nu officiellt inte längre en Arsenalspelare - fransmannen har skrivit på för Marseille.

Matteo Guendouzis tid i Arsenal är nu officiellt över. Efter att ha spenderat förra säsongen på lån i Marseille så är en permanent flytt nu officiell. I 23-åringens låneavtal fanns en klausul om han överskrider 38 matcher så ska en permanent flytt göras. I mars spelade Guendouzi sin 38:e match för Marseille - så att mittfältaren lämnar har inte direkt varit en hemlighet.

Guendouzi kom till Arsenal från Lorient 2018 och spelade totalt 82 matcher för the Gunners. Mittfältarens sista match blev mot Brighton i juni 2020. Efter kalabaliken i den matchen fick Arteta nog och skickade ut Guendouzi på lån till Hertha Berlin och säsongen efter det till Marseille där han nu stannar.

Förutom Guendouzi finns även Torreira, Nelson, Maitland-Niles, Bellerin, Runarsson och Mari på listan av spelare som varit på lån och nu behöver hitta ny klubbadress.