Medlemmar: 4771 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Eddie Nketiah gjorde hattrick på London Colney (arkivbild)

Hattrick för Nketiah bakom stängda dörrar

lör 2 jul 2022 kl 17:32

Arsenal tog emot Ipswich i en "hemlig" träningsmatch på London Colney och vann med 5-1.

Försäsongen har varit igång ett par dagar och på lördagen var det dags för en träningsmatch när Ipswich Town kom på besök till Arsenals träningsanläggning och mönstrade i den första halvleken en hel del ordinarie A-lagsspelare, samt även Hector Bellerin och Reiss Nelson som ju fortfarande bägge två tillhär Arsenal i alla fall ett tag till. Eddie Nketiah tog vid där han slutade den förra säsongen och gjorde redan efter en halvminut 1-0, och när matchklockan stod på 35 minuter hade han hunnit med ytterligare två mål och en assist till Albert Sambi Lokongas 2-0-mål.

I den andra halvleken bestod laget nästan uteslutande av spelare som tillhör ungdomslagen kompletterat med Folarin Balogun som tillsammans med Charlie Patino var de enda i den halvlekens uppställning som har spelat tävlingsmatcher för A-laget. Det var också, kanske inte så förvånande, han som gjorde Arsenals enda mål i den andra halvleken när han ökade på till 5-0. Ipswich reducerade sedan genom Sone Aluko.

Härnäst väntar avresa till Tyskland för ett träningsläger med den första officiella träningsmatchen på fredag mot Nurnberg.

Första halvlek: Bernd Leno, Hector Bellerin, Ben White, Pablo Mari, Cedric, Thomas Partey, Ainsley Maitland-Niles, Sambi Lokonga, Nicolas Pepe, Eddie Nketiah, Reiss Nelson

Andra halvlek: Arthur Okonkwo, Reuell Walters, Alex Kirk, Zach Awe, Lino Sousa, Matt Smith, Salah Oulad M’hand, Charlie Patino, Omari Hutchinson, Folarin Balogun, Marcelo Flores. Subs: Jack Henry-Francis, Mazeed Ogungbo