Medlemmar: 5525 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Jesus klar för Arsenal

Arsenal bekräftar: Jesus is a Gooner

mån 4 jul 2022 kl 10:06

Nu är det klart. Arsenal bekräftar nu på morgonen att Gabriel Jesus är klar för flytt till London. 25-åringen skriver på långtidskontrakt med The Gunners.

Det har varit bilder med Edu, på Emirates, i Arsenal-tröja och på motorvägen utanför London. Att Gabriel Jesus ska spela i Arsenal nästa säsong har inte varit någon hemlighet. Men nu är det bekräftat och klart på arsenal.com. 

Det blev totalt fem säsonger för 25-åringen i Manchester City. Under den perioden blev det fyra ligaguld, 95 mål och 236 matcher. Utöver ligagulden har brassen även vunnit FA Cupen och ligacupen tre gånger. Med Brasilien har det blivit guld i både Copa America och OS-guld 2016 i Rio. Ett ganska digert CV för en 25-åring.

I Arsenal får Jesus ta över nummer 9 som Lacazette lämnade bakom sig när han lämnade tidigare i somras. 

- Vi är jätteglada att vi har lyckats säkra upp övergången av Gabriel. Alla som kan något om fotboll vet vilka kvaliteter Gabriel Jesus besitter, säger Edu.

Och fortsätter:

- Gabriel är en spelare som vi har tyckt om väldigt länge. Han är 25 år gammal och en etablerad brasiliansk landslagsspelare som ständigt visar att han är en spelare på en väldigt hög nivå. Vi ser fram emot att han ska få träffa sina lagkramrater inför den kommande säsongen. Vi alla välkomnar Gabriel till Arsenal. 

Gabriel Jesus och Mikel Arteta spenderade en del tid tillsammans i Manchester City. Och Arsenal-tränaren är mycket nöjd med övergången.

- Jag är väldigt glad. Klubben har gjort ett otroligt bra jobb att rekrytera en spelare av den här kalibern. Jag känner Gabriel personligen väldigt väl och vi alla känner honom väl från hans tid i Premier League och hans framgångar här. Det här är en position som har varit på vår radar länge och vi har lyckats få en spelare som vi verkligen ville ha, så jag är jätteglad, säger Arteta.

Övergångssumman ska ligga på £45m och Jesus ska ha skrivit på ett femårskontrakt.