Medlemmar: 5525 st.
Visa menyn

Foto: Arsenal / Stuart MacFarlane

Jesus redo att komma igång i Arsenal

Jesus: "Jag har kommit för att göra mål"

mån 4 jul 2022 kl 16:19

Gabriel Jesus är redo att dra igång sin Arsenal-karriär. Och målsättningen är solklar: Att göra mål.

När Gabriel Jesus skrev på Arsenal fick han sitta ner för den sedvanliga intervjun nya spelare får göra. Där erkänner brassen att Mikel Arteta spelade en stor del i varför han valde Arsenal. De båda spenderade en del tid tillsammans när Arteta var assisterande tränare till Pep Guardiola.  

- Han hjälpte mig mycket, säger Jesus. Och fortsätter:

- Vi brukade stanna kvar efter träningarna och köra lite extra avslut eller liknande. Han är en väldigt intelligent människa och var en otrolig fotbollsspelare, så om han vet något så kan han lära mig eller de yngre spelarna. 

Efter att Arteta lämnade Man City för att ta över Arsenal behöll de kontakten. Och det var där som Jesus tillslut blev övertalad att byta adress.

- Vi pratade ett par gånger om klubben, spelarna, projektet och framtiden. Jag tror 100 procent på Mikel, säger Jesus.

Under sin tid i Manchester-klubben har anfallaren fått spela både ute på kanten, men också en del centralt. Men när han fick frågan om vilken plats han ville ha i Arsenal var det inget snack om saken. 

- Jag är nummer 9! Jag är en anfallare. 

- Jag tackar Gud varje dag att jag kan vara vid liv och att jag kan spela i tre, fyra olika positioner, men jag tycker min plats är som nummer 9. Jag har kommit för att göra mål.

Jesus kommer från ett stjärnspäckat lag som vunnit ligan fyra gånger de senaste fem åren. Men när frågan kom från Arsenal tvekade han inte. 

- Jag är så glad att jag har skrivit på för den här stora klubben. Sedan dag ett då jag visste att jag skulle komma och spela för Arsenal var jag lycklig. 

- Jag känner tränarstaben, jag känner vissa av spelarna, brassarna. Jag vet att det finns många riktigt bra spelare här. De är unga, jag är ung också så jag är glad att jag är här och kan hjälpa till.