Medlemmar: 5524 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Stina Blackstenius är en av tolv Arsenal-spelare som deltar i det EM som börjar på onsdagskvällen.

Håll koll på rödvita EM-spelare

ons 6 jul 2022 kl 15:14

I dag börjar UEFA Women's Euro, dvs fotbolls-EM, och Arsenal är representerat av tolv spelare.

Turneringen, som spelas i England, inleds ikväll och finalen spelas på Wembley den 31/7. 16 lag deltar, och spelplatser är Brighton, London, Manchester, Milton Keynes, Rotherham, Sheffield, Southampton, Trafford och Wigan. Grupperna ser ut så här:

Grupp A: England, Österrike, Norge, Nordirland

Grupp B: Tyskland, Danmark, Spanien, Finland

Grupp C: Nederländerna, Sverige, Portugal, Schweiz

Grupp D: Franrike, Italien, Belgien, Island

Flest Arsenal-spelare hittar vi kanske inte helt oväntat i England. Där spelar Leah Williamson (som dessutom är kapten för laget under turneringen), Lotte Wubben-Moy, Nikita Parris samt Beth Mead. I turneringens öppningsmatch kommer de att ställas mot sina till vardags varande lagkamrater Manuela Zinsberger och Laura Wienroither, för att sedan när det är dags att möta Norge få se Frida Maanum på andra sidan mittlinjen.

I grupp B är Arsenal representerat av en spelare i form av Danmarks Simone Boye, och i grupp C hittar vi totalt fyra rödvita spelare fördelade över tre av de fyra lagen. Dels har vi de båda schweiziskorna Lia Wälti samt Noelle Maritz, och vidare Vivianne Miedema i det nederländska laget - och av kanske störst intresse för oss svenskar så är förstås Stina Blackstenius given i det svenska laget.

Sveriges gruppspelsmatcher spelas enligt följande:

Lördag 9/7 21.00 Nederländerna - Sverige

Onsdag 13/7 18.00 Sverige - Schweiz

Söndag 17/7 18.00 Sverige - Portugal

Fullständig info om turneringen hittar du på UEFA:s EM-sajt.