Medlemmar: 8120 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Jack Wilshere tar en klunk champagne efter att ha varit med och vunnit FA-cupen 2104.

Jack Wilshere avslutar sin karriär

fre 8 jul 2022 kl 14:51

En karriär som kunde ha blivit så mycket bättre om det inte var för alla skador är över. Nu blir han i stället ungdomstränare i Arsenal.

Det blev inte många matcher de sista fem-sex åren av Jack Wilsheres karriär, och hans sejour i danska Århus blev hans sista som spelare. I ett långt tackbrev till supportrar och tränare meddelade Jack på fredagen att karriären som spelare är över.

Därmed är en karriär som borde ha blivit så mycket bättre över. Efter att ha slagit igenom och etablerat sig i A-laget där han dominerade mittfältet match efter match så började skadeeländet och han blev aldrig riktigt samma spelare igen utom möjligen i korta stunder, men dessa stunder var å andra sidan desto bättre. De flesta minns väl tex det mål han gjorde hemma mot Norwich säsongen 2013/2014 när bollen gick som på ett snöre mellan Arsenal-spelarna och avslutades med att Jack och Olivier Giroud spelade vägg med två klacksparkar varpå Jack rullade in bollen i mål med en bredsida.

Samtidigt rapporterar också David Ornstein på The Athletic att Jacks nästa uppdrag kommer att bli som huvudtränare för Arsenals U18-lag. Förhoppningsvis kan han där vara med och bidra till att ta fram nästa generations toppspelare.