Medlemmar: 2706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Jack Wilshere avslutade spelarkarriären i Danmark. Nu återvänder han till Arsenals akademi.

Wilshere och Ali nya U-tränare

mån 11 jul 2022 kl 21:45

Per Mertesacker ser över sitt hus på Hale End. Nu har han gjort klart med två nya namn som ansvariga för U18- respektive U21-laget - Jack Wilshere och Mehmet Ali.

Mehmet Ali kom till Arsenal i vintras som assisterande manager till Kevin Betsy i U23-laget. Nu får han möjlighet att själv axla ansvaret som huvudtränare för en egen årskull. Max Porter, som har varit assisterande U18-manager, blir assisterande till Ali.

I samband med att Jack Wilshere offentliggjorde sitt beslut att avsluta spelarkarriären kom det uppgifter om att han skulle jobba i Arsenals akademi, och nu har dessa uppgifter bekräftats. Han tar över som huvudtränare för U18-laget. Adam Birchall som har jobbat som tränare på olika nivåer i akademin sedan 2016 blir assisterande tränare.

Jack Wilshere, som själv kom till Arsenals akademi som nioåring, är stolt över att vara tillbaka på Hale End.
- Det är en stor ära att få den här rollen. Det är ingen hemlighet att jag älskar den här klubben. Jag älskar det vi står för och en stor del av mitt liv har tillbringats i den här akademin. Detta är en stor möjlighet för mig och jag är redo. Jag är hungrig och kan inte bärga mig för att hjälpa de här unga spelarna att bli så bra de kan bli både på och utanför planen, säger Wilshere till Arsenal.com.