Medlemmar: 6106 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gabriel Jesus öppnade målskyttet på USA-turnén.

Arsenal besegrade Everton

sön 17 jul 2022 kl 03:06

Arenals andra träningsmatch för säsongen slutade med vinst med 2-0 efter att Gabriel Jesus gjort ett mål och assisterat till ytterligare ett.

Försäsongen rullade på lördagsnatten vidare med ett möte med Everton, och vi såg ett betydligt mer ordinarie Arsenal än i mötet med Nurnberg förra veckan. Matchen inleddes i ett, för att vara en träningsmatch, överraskande högt tempo med Arsenal som det spelförande laget. Gabriel Jesus var nära att öppna målskyttet efter en kvart med ett bra avslut som Jordan Pickford kunde rädda till hörna, vilket i sin tur resulterade i ytterligare en hörna som Granit Xhaka nickade i stolpen.

Everton jämnade ut spelet en aning och fick ihop ett par anfall men särskilt farligt kändes det inte. Spelet blev lite mer sönderryckt och det smälldes på ganska rejält i en del närkamper och det liknade mer en ligamatch än en försäsongsmatch.

Arsenals övertag skulle emellertid resultera i ett mål i den 33:e minuten. Efter att Gabriel Martinelli jobbat fram en hörna hamnade bollen på nämnda hörna hos Gabriel Jesus som utan pardon smällde in 1-0 bakom en chanslös Jordan Pickford. Inte nog med det, bara tre minuter senare kunde Bukayo Saka stöta in 2-0 efter fint förarbete av Gabriel Jesus.

Mer än så hände inte i målväg i den första halvleken, och som brukligt i dessa matcher blev det en hel del byten i halvtid och i Evertons fall bytte de ut hela startelvan. Arsenal bytte inte ut alla spelare, men däremot bytte man formation och spelade nu med tre mittbackar i form av William Saliba, Rob Holding och Gabriel. Notabelt är också att Gabriel Jesus klev av, vilket troligen var planerat på förhand men han fick en rätt rejäl smäll precis i slutet av första halvlek så vi får hoppas att det inte var det som tvingade honom att kliva av.

Spelkvaliteten blev som det så ofta blir när det görs massor av byten lidande. Everton fick lite mer att säga till om men så mycket till målchanser blev det inte åt något håll. I den 70:e minuten bytte Arsenal sedan också ut de spelade som hade startat matchen förutom Matt Turner så nu hade det alltså gjorts 21 byten. Spelet blev därefter också, och det hände inte direkt något av värde under de avslutande 20 minuterna - men notabelt är att Everton visade prov på en hel del dåligt humör och matchen avslutades med ett mindre bråk mellan lagen efter en ful tackling på Albert Sambi Lokonga i slutsekunderna.

Totalt sett får det här ändå ses som en bra genomkörare som delvis spelades i ett överraskande högt tempo, och härnäst väntar ett par dagars träning innan det är dags för ny match natten mot torsdag då Orlando City står för motståndet. Den matchen sänds på CMore Fotboll och CMore på webben.