Medlemmar: 6106 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenals spel i mötet med Everton gladde Mikel Arteta. (arkivbild)

Arteta: ”Vi gjorde det vi tränar på”

sön 17 jul 2022 kl 15:10

Arsenal besegrade Everton med 2-0 natten mot söndagen. Mikel Arteta är framförallt nöjd med spelet i första halvlek.

Arsenal mötte Everton i Baltimore natten mot söndagen och vann med 2-0 efter mål av Gabriel Jesus och Bukayo Saka. Mikel Arteta tycker att Arsenal inledde matchen starkt.
-Det var två rejält olika halvlekar. I den första var vi riktigt bra, riktigt intensiva. Vi förstod var ytorna fanns och genomförandet var riktigt bra. Vi hotade hela tiden, och fyllde på bra i anfallen, säger Arsenalmanagern till Arsenal.com.

I andra halvlek tappade Arsenal spelet, men Arteta menar att det trots allt blev bättre efterhand

-I andra inledde vi slarvigt. Vi ändrade formation och tappade bollen för ofta, och det gjorde att vi inte kontrollerade matchen. Sista 20 ändrade vi igen och då tycker jag att vi fick kontroll igen. Överlag har grabbarna gjort det vi tränar på. Spelarna tränar riktigt bra, med hög intensitet på varje pass och det syns i sättet vi spelar.