Medlemmar: 8510 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Hector Bellerin, som här på bilden gör sitt sista (?) mål för Arsenal i mötet med Leeds i februari 2021, är en av de som är med på USA-turnen men som förväntas lämna klubben innan fönstret stänger.

"Alla har ett blankt papper"

tis 19 jul 2022 kl 11:13

En hel del spelare som inte förväntas bli kvar i Arsenal är med på USA-lägret. Mikel Arteta har nu gett en förklaring till varför.

När truppen till den nu pågående USA-turnén offentliggjordes höjdes det på ett och annat ögonbryn när det kunde konstateras att spelare som Hector Bellerin, Pablo Mari, Lucas Torreira och ett par andra som förväntas lämna klubben skulle åka med samtidigt som unga talanger som Charlie Patino och Marcelo Flores fick stanna hemma. Mikel Arteta har nu uttalat sig och menar att det handlar om att han vill behandla alla spelare lika:

"Alla som har kontrakt med klubben ska ha samma behandling. De har alla ett blankt papper att bygga den kärriär de vill i den här klubben."

"Utifrån hur de presterar och vad de vill får vi sedan ta ett beslut om hur vi går vidare."

I dagsläget har Arsenal 32 spelare med A-lagskontrakt och Oleksandr Zinchenko är på väg in, så det är en väldigt stor trupp i dagsläget så att några måste lämna råder ingen tvekan om. Arteta ville dock inte ge något exakt antal för hur många spelare han vill ha:

"Vi kommer att behöva en större trupp än förra säsongen, men jag kan inte ge ett exakt antal. Jag fokuserar just nu på de som är här."

Han ville inte kommentera rykten om Zinchenko heller utan gav ett nonsenssvar som hade gjort en politiker grön av avund:

"Det finns inget att uppdatera om någon spelare, men när det finns något att säga kommer vi att göra det. Vi tittar på olika alternativ för olika positioner och när det finns något mer att säga gör vi det."