Medlemmar: 4973 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenalkaptenen i matchen mot Sevilla.

Ødegaard: Jag är väldigt stolt

lör 30 jul 2022 kl 21:44

Martin Ødegaard gjorde sin första match som ordinarie lagkapten när Arsenal besegrade Sevilla i stor stil. Efter matchen pratar norrmannen om stoltheten han känner över att ha fått armbandet.

Martin Ødegaard är Arsenals lagkapten och berättar efter matchen mot Sevilla om sina känslor efter att ha blivit utsedd.
-Självklart är det ett stort ögonblick för mig och jag är väldigt stolt över att vara lagkapten för den här fantastiska fotbollsklubben. Det är en stor dag för mig, säger mittfältaren till Arsenal.com.

När Ødegaard fick höra att Mikel Arteta hade valt honom till kapten var 23-åringens reaktion en blandning av positiva känslor.
-Jag kände mig glad, stolt och tacksam över förtroendet och för att han vill att jag ska vara kapten. Det är stort för mig att uppnå detta och kul att vara en del av ett så bra lag, så det kommer jag njuta av.

Norrmannen är en av ledarna i ett relativt ungt Arsenallag, men han trycker på att alla måste visa ledarskap för att laget ska bli framgångsrikt.
-Det är viktigt att alla tar ansvar. Det handlar inte bara om mig och några andra utan alla måste visa ledarskap och göra det som är bäst för laget.

Mikel Arteta tycker att Ødegaard har visat att han har det som krävs för att ta kaptensbindeln ända sedan han kom till klubben i början av 2021.
-Under de 18 månader han har varit med oss har jag sett att han representerar klubbens, lagets, lagkamraterna och ledarnas värderingar på bästa möjliga sätt. Han har visat att han har ambitionen att ta klubben till en annan nivå, att utmana laget och bidra inom det och han är respekterad av alla inom organisationen. Jag är stolt över att offentliggöra beslutet, säger Arsenalmanagern.