Medlemmar: 6085 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta under matchen mot Sevilla.

”Vi hoppas vi kan göra mer”

sön 31 jul 2022 kl 09:30

Mikel Arteta är nöjd med spelet Arsenal presterade mot Sevilla. Han säger också att det kan vara aktuellt med ytterligare värvningar.

Mikel Arteta ville testa sina spelare mot ett annorlunda motstånd, och tycker trots att mycket såg bra ut i storsegern mot Sevilla att det finns utvecklingsområden.
-Vi förberedde oss för att spela mot ett lag som har varit väldigt, väldigt framgångsrika de senaste åren och som har enorm erfarenhet av europaspel. De har ett annorlunda sätt att spela och annan karaktär. Matcherna i matchen blir annorlunda och det är bra förberedelse för oss. Det var mycket som gick vår väg och det blev självklart stora siffror, men det finns fortfarande mycket vi behöver förbättra, säger Arsenalmanagern till Arsenal.com.

Arsenals värvningar den här sommaren har bland annat syftat till att bland annat förbättra offensiven, och enligt Arteta var den rörlighet som Gabriel Jesus erbjuder något man har sökt efter.
-Vi har försökt förbättra laget och rekrytera för att bli bättre och uppenbarligen var det saker vi saknade förra säsongen. Vi har försökt få dem när vi tar in spelare eller utvecklar de vi har. Man kan se att de andra spelarna letar efter Gabriel Jesus på planen för att se vad han gör med och utan boll, så jag är väldigt glad.

Arteta säger att det kan bli aktuellt med fler värvningar för att skapa den optimala truppen för säsongen.
-Vi hoppas att vi kan göra mer om marknaden tillåter det. Ni har sett en del rörelse åt andra hållet de senaste dagarna så vi vill få till den perfekta balansen i truppen. Om vi kan uppnå det är en annan historia, men jag är nöjd med var vi är för tillfället.

Några spelare saknades i matchen mot Sevilla, men de kan vara aktuella för spel i premiären på fredag kväll.
-De flesta kommer vara redo, men vi behöver gå igenom deras behov för den kommande veckan och förhoppningsvis är de tillgängliga. De saknar speltid, men de kommer att stegras precis som vi brukar göra med skadade spelare under säsongen.