Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Xhaka är mer än nöjd över att han stannade i klubben när Arteta kom.

"Vi håller på att bygga något väldigt speciellt"

tis 9 aug 2022 kl 22:35

Granit Xhaka har upplevt mycket under sina år i Arsenal. Nu säger mittfältaren att han tror stenhårt på Mikel Artetas lagbygge. - Vi håller på att bygga något väldigt speciellt.

Han ville lämna klubben och var ytterst nära att skriva på för Hertha Berlin i januari 2020. Men veckan innan hade Arsenal anställt Mikel Arteta och då förändrades allt.
Efter den stökiga hösten när Granit Xhaka kastade bindeln och tröjan när han blev utbytt mot Crystal Palace, efter att han blev av med kaptensbindeln och efter att Unai Emery fått kicken, vände allt.
- Arteta är anledningen till att jag fortfarande är kvar i klubben, säger schweizaren.
- Alla i klubben vet varför jag fortfarande är kvar. För tre år sedan var jag borta, fortsätter han i Evening Standard.
- Jag pratade inte med min familj, inte med någon och normalt sett gör jag inte så. Men jag sa "Okej, Mikel, jag stannar för din skull". Och jag är fortfarande här.

Sakta men säkert började 29-åringen bygga upp relationen med klubben och fansen igen. Stabila insatser på planen hjälpte så klart. Och nu - två och ett halvt år senare - har vindarna helt vänt.
Även för honom själv.
- Vi håller på att bygga något väldigt speciellt här med Mikel. Det är synd att jag bara har två år kvar på mitt kontrakt.
- Vi får se vad som händer om två år, men jag ser en stor, stor framtid för klubben.

Inför den här säsongen valde Arsenalledningen att utse Martin Ödegaard till lagkapten.
Xhaka, som en gång var kapten, håller sig lugn i den diskussionen och säger istället att man i England övervärderar vem som har bindeln.
- Självklart behöver du inte ha armbandet för att vara ledare. Alla kan se ledarna i det här laget. Självklart behöver man en kapten i laget, men jag tror inte så mycket på själva armbandet. Just nu har jag en känsla av att det inte bara finns en utan många som är så bra i det här laget, som kan snacka och som kommer att hjälpa dig. Det är vad som gör stor skillnad för tillfället.

Xhaka säger också att han håller på att utbilda sig till tränare.
- Jag har sagt till Mikel att han får se upp ...