Medlemmar: 8537 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nacho Monreal lägger skorna på hyllan.

Nacho Monreal slutar spela fotboll

tis 16 aug 2022 kl 17:36

En lång karriär är över. Nacho Monreal meddelade idag att han slutar spela fotboll.

Nacho Monreal värvades till Arsenal från Malaga i januari 2013. Han debuterade för sin nya klubb i 1-0-vinsten mot Stoke City i februari och blev snabbt både ordinarie - och en populär figur på Emirates Stadium.
Vänsterbacken stannade i The Gunners i sex och ett halvt år innan han 2019 skrev på för Real Sociedad.
Han hade spelat 251 matcher för klubben. Gjort 10 mål och 20 assist. Och vunnit FA-cupen tre gånger.

Nu, efter efter tre säsonger i Spanien, har 36-åringen meddelat att han slutar spela fotboll.
På Instagram skriver han:
36 years playing football. 16 as a professional. Squeezing my body and taking it to limits that I would never have imagined. My knee sends me a message… loud and clear; I cannot continue! Do I get mad? NO! I listen to it and accept the situation and thank it for everything. A stage is over. Another starts. I'm happy and feeling good. One more time… I FEEL GOOD!!! And that gives me peace of mind. Life is a gift and I like to be grateful. Thank you @caosasuna @rfef @malagacf @arsenal @realsociedad for letting me cross your paths. What a good years….

Nacho Monreal spelade under sin karriär seniorfotboll för Osasuna, Malaga, Arsenal och Real Sociedad. Han gjorde även 22 landskamper för Spanien.