Medlemmar: 7606 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Stina Blackstenius får en svensk lagkamrat i Arsenal. Lina Hurtig är klar för spel i The Gunners.

Lina Hurtig klar för Arsenal

tor 18 aug 2022 kl 13:15

Arsenals damer presenterade idag ett svenskt nyförvärv. Lina Hurtig lämnar Juventus för spel i The Gunners.

26-åriga Lina Hurtig från Avesta är klar för spel i Arsenal. Den svenska landslagsspelaren lämnar Italien för England. Övergången offentliggjordes idag.
- Det känns så bra. Jag är väldigt glad att vara här, säger hon till Arsenal.com.
- Jag har alltid velat spela i England och jag har alltid varit intresserad av engelsk fotboll så det är superspännande för mig att vara här. Jag vet att Arsenal är en fantastisk klubb med väldigt bra spelare så jag tror att jag kommer att trivas här.

Hurtig har under sin karriär, efter det att hon lämnade Avesta AIK som 15-åring spelat för Gustafs GoIF, Umeå IK, Linköpings FC och nu senast Juventus. Hon är ordinarie i det svenska landslaget och var med och spelade EM under sommaren.
Hurtig kan användas både som mittfältare och anfallare och kommer spela i tröja nummer 17.

Arsenaltränaren Jonas Eidevall säger:
- Lina är en utmärkt anfallare som kommer att tillföra kraft och dynamik till vårt spel. Hon glänste i Champions League och i internationella turneringar och vi är glada över att hon kommer att spela för Arsenal framöver.